2014 AÖF sınava giriş yerleri açıklandı. 2014 AÖF sınav giriş belgesi, aöf sınav yerleri açıklandı. 2014 AÖF sınav giriş yeri nasıl öğrenebilirim? 2014 AÖF sınav giriş yeri sorgulama işlemi için hebirimizin detayında bulabilirsiniz. 2014 AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu?
AÖF SINAVA GİRİŞ YERİ İÇİN TIKLAYIN!
Bahar Dönemi Ara Sınavı 19-20 Nisan 2014
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 07 - 08 Haziran 2014
Öğrencilerin; AÖF ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, bina, salon ve tarihte gireceği 'Sınava Giriş Belgesi'nde yer alacaktır.
'Sınava Giriş Belgeleri' öğrencilerin adresleri ne posta ile gönderilmeyecektir. Öğrencilerin 'Sınava Giriş Belgesi'nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi 'Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)' linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir.
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi 'Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)' linkinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.
SINAVA GELİRKEN YANINIZDA BULUNMAMASI GEREKENLER
Aşağıdakilerden herhangi birinin, kapalı durumda olmasına rağmen yanınızda bulunduğu tespit edildiğinde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
1. Cep telefonu, telsiz, çağrı cihazı vb. iletişim araçları.
2. Dersle ilgili her türlü kitap, not vb.
3. Fotoğraf makinesi, kamera vb. görüntü kaydetmeye yarayan cihazlar.
4. Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. veri depolamaya elverişli elektronik cihazlar.
5. Ruhsatlı veya ruhsatsız her türlü silah
ÖNEMLİ UYARILAR
1. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
2. Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.
3. Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)
4. Öğrenci ve sınav hizmetleri için http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.
5. Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.
6. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.
7. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.
8. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.
AÖF 2013-2014 Bahar dönemi sınav tarihleri açıklandı. İşte
AÖF sınavlarının tarihlerine ait detaylar... 2013-2014 AÖF bahar dönemi sınav takvimi ve AÖF 2013-2014 bahar dönemi sınav tarihleri haberimizde... AÖF Bahar dönemi sınav tarihleri detayları AÖF resmi web sayfasından alınmıştır.
Alt kısımda vereceğimiz AÖF sınav sonuçları, AÖF kayıt yenileme ve AÖF bahar dönemi sınav giriş yerlerine ait linkleri görebilirsiniz...
AÖF sınav sonuçları
AÖF kayıt yenileme
2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÖF; İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ
ARA SINAV
14 - 15 Aralık 2013
DÖNEM SONU SINAVI
25 - 26 Ocak 2014
BAHAR DÖNEMİ
ARA SINAV
26 - 27 Nisan 2014
DÖNEM SONU SINAVI
07 - 08 Haziran 2014
2013-2014 ÖĞRETİM YILI İNTERNET BAŞVURU, KAYIT VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ
AÖF Nedir?
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70'li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.
1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70'li yıllarda 'Mektupla Öğretim' adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖFsistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.
AÖF'DE HANGİ BÖLÜMLER VAR?
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve
20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programları olarak ikiye ayırırsak;
Anadolu üniversitesi bünyesinde toplam 3 fakülte ve 20 bölümle AÖF sistemi ile eğitim vermektedir. Önlisans ve Lisans programlarının tam listesi aşağıdadır.
AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner sağlık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
AÖF LİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Türk yükseköğretim sisteminde 28. yılını tamamlayan Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrencisi ve bir buçuk milyon mezununa uzaktan eğitim yoluyla yüksek öğrenim sağlamanın yanı sıra özel projeler yardımıyla Türkiye'nin eğitim sorunlarının aşılmasında vazgeçilmez bir rol üstlenmektedir.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, ülkemizde çağdaş anlamda uzaktan eğitim modeli ile yeni ihtiyaçların karşılanması konusunda hızla harekete geçebilen çok esnek bir yapıya, güçlü bir organizasyona sahiptir. Uluslararası düzeyde işbirlikleri için cazibe merkezi haline gelen Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi, sahip olduğu teknik alt yapı, kalite düzeyi yüksek ve verimli çalışabilen üretken insan kaynağı ile kendini sürekli yenileyerek uyguladığı uzaktan eğitim modeli ile Türk Yükseköğretim Sisteminde ülkemizde yükseköğretim alanında birçok ilkleri ve yenilikleri uygulamaya koymaktadır. Bu yönü ile dünyanın mega üniversiteleri arasında yer almaktadır.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ülkemizde yüksek öğrenim talebini karşılamada sağladığı kapasite yanında milli eğitim, sağlık, ilahiyat, tarım, polis, Jandarma, kara, deniz ve hava komutanlıkları personeline yönelik önlisans, lisans tamamlama ve lisans eğitimlerini uzaktan eğitim modeli ile sürdürmektedir. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Türkiye ekonomisi ve iş yaşamına sağladığı geniş ölçekli katkılarla saygınlık kazanmış ve uluslararası rekabette başarılara imza atmış sektör temsilcisi kuruluşlara yönelik insan kaynağı geliştirme projeleri aracılığıyla toplumumuzun eğitim düzeyinin artmasına büyük katkıda bulunan çağdaş bir eğitim kurumudur.
Anadolu Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi eğitim yaptığı toplam 12 lisans, 46 önlisans programıyla, ulusal sınırları aşarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan ve çeşitli Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim hizmetini çağdaş Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi ile götürüyor. bugün Türkiye'de üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık yarısı Anadolu Üniversitesi öğrencisi ve Açıköğretimli...
Bunların bir kısmı; koşulları gereği örgün eğitime devam etme olanağı bulunmayan öğrenciler. Uzaktan Eğitim, bu yönüyle, fiziksel, işitme ve görme engeline sahip vatandaşlar yanında cezaevlerinde hükmünü tamamlamaya çalışan vatandaşlarını da göz ardı etmeden eğitimde fırsat eşitliğini her koşulda sağlıyor olmanın ayrıcalıklı ve haklı gururunu yaşıyor.
6 Kasım 1981 tarihinde yürürlüğe giren ve Türk Yükseköğretimini yeniden düzenleyen 2547 sayılı kanunun 5. ve 12. maddeleri, Türk Üniversitelerine Sürekli ve Açıköğretim yapmak hakkını tanımıştır. Daha sonra bu görev bilimsel birikim, akademik deneyim, nitelikli insan kaynağı ve uluslararası standartlarda teknik/teknolojik altyapıya sahip olan Anadolu Üniversitesi'ne 20 Temmuz 1982'de çıkartılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile verilmiştir. Mevcut İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinden doğan Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi böylece ülke düzeyinde uzaktan öğretim hizmeti ile görevlendirilmiştir.
Haberin alındığı kaynak » haber.gazetevatan.com
TEOG sınavında hangi okullar tatil edilecek
TEOG sınavında aynı binada veya aynı bahçede olan okullar tatil edilecek ve sıanva yapılan okuldaki 8. sınıflar haricindeki diger sınıflarda tatil edilecek
A ve B aralarında konuşmaktadırlar:
A: Daire şeklinde bir duvar saatini bir destek üzerine yerleştirdim. Gayet doğru bir şekilde çalışıyor.
B: Görüyorum. Akrep tam 12’nin üstünde ama yelkovanı düşmüş. Saati düzgün olarak yani duvara asılacak biçimde mi yerleştirdin?
A: Hayır. Saati döndürerek koymuş olabilirim. Üstelik rakamları da yeniden boyadım. Rakamların bazıları ya da tümü yanlış yerde olabilir.
B: Boyanan rakamların kaç tanesi doğru yerinde?
A: Bu soruya yanıt verirsem şu an saatin kaç olduğunu tam ve doğru olarak bulabilirsin.
Saatin kaç olduğunu bulunuz.
Bir karınca 20 metrelik bir direğe tırmanmaya çalışıyor.
Birinci gün 4 metre çıkıyor ve günün sonunda 3 metre aşağı kayıyor. İkinci gün yine 4 metre çıkıyor ve günün sonunda 3 metre aşağı kayıyor.
Karınca her gün bu şekilde tırmanırsa kaç günde direğin tepesine çıkar?
1+2+4+8+16+ ………∞ = x
2+4+8+16+ ………∞ = x-1
2(1+2+4+8+16+………∞) = x-1
2x= x-1
x=-1
Soru: 2*0 dan başlayarak 2 nin kuvvetlerinin ∞’a kadar toplamı nasıl -1 olabilir?
Simbat sevgilisine doğum günü hediyesi için karar verememektedir. Sonunda Bağdat sarayında saklanan elmas kolyeyi çalmayı kararlaştırır. Saraya tırmanarak girer, ve kolyeyi çalar. Fakat muhafızlar olayı farkeder ve surları kollarlar. Simbat meşhur bağdat tünellerinden kaçmaya karar verir. Zindana iner, 4 kapının bulunduğunu farkeder.
• 1. kapı, bir tünele açılmakta ve tünel 2 saatlik bir yürüyüşten sonra şehre çıkmaktadır.
• 2. kapı 3 saatlik bir yürüyüşten sonra,
• 3. kapı 5 saatlik bir yürüyüşten sonra,
• 4. kapı 8 saatlik bir yürüyüşten sonra yine zindana geri getirmektedir.
• 2. kapı 3 saatlik bir yürüyüşten sonra,
• 3. kapı 5 saatlik bir yürüyüşten sonra,
• 4. kapı 8 saatlik bir yürüyüşten sonra yine zindana geri getirmektedir.
Kapıları birbirinden ayıt edici bir işaret bulunmamaktadır. Buna göre, Simbat kapıları rastgele seçtiğine göre şehre ulaşması için geçen zamanın beklenen değeri nedir? Ortalama kaç denemede zindandan çıkabilecektir?
23 Nisan Çarşamba: Resmi Tatil olduğu için tüm memurlara, tüm öğrencilere tatil
24 Nisan Perşembe: İlköğretimde öğrenim gören öğrencilere tatil.
28 Nisan Pazartesi: 8.sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG Sınavı sebebiyle sınav yapılan okullardaki ilköğretim öğrencilerine tatil.
29 Nisan Salı: 8.sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG Sınavı sebebiyle sınav yapılan okullardaki ilköğretim öğrencilerine tatil.
1 Mayıs Perşembe: Resmi Tatil olduğu için tüm memurlara, tüm öğrencilere tatil
Bu tatil programına göre bazı öğrenciler bu hafta ve önümüzdeki haftada toplam 5 gün tatil yapma imkanları olacak.
Öğretmen ve polislerin ek göstergesinin 3600 olması gündemde. Bu da maaşa zam demek.
Memurların gerek emekli aylığının gerekse emekli ikramiyesinin hesabında önemli rol oynayan ek göstergenin artırılması gündeme geldi. Özellikle polis ve öğretmenlerin ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması konusunda çalışmalar başlatıldı.
İKRAMİYE KATKISI
25 yıllık hizmeti olan 1'in 4'ünden 3000 ek gösterge üzerinden emekli olan bir öğretmen, bin 441 lira emekli maaşı ve 46 bin 204 lira ikramiye alıyor. Öğretmenin ek göstergesinin 3600'e yükseltilmesi durumunda, emekli maaşı bin 804 liraya ve ikramiyesi ise 57 bin 883 liraya yükseliyor.
Ek gösterge artışı ile emekli öğretmenin maaşı 363 lira, ikramiyesi 11 bin 679 lira yükseliyor. 25 yıllık hizmeti olan 1'in 4'ünden 2200 ek gösterge üzerinden emekli olan bir polisin emekli aylığı ise bin 495 lira ve emekli ikramiyesi 44 bin 727 iken, 3600 ek gösterge üzerinden emekli olması halinde ise bin 904 lira emekli aylığı ve 57 bin 833 lira emekli ikramiyesi alması mümkün olacak. Emekli polisin ek gösterge zammı ile maaşı 409 lira, ikramiyesi ise 13 bin 106 lira artıyor.
Kaynak: Takvim
2014 ve 2015 yılı eğitime hazırlık ödeneği kaç lira oldu?
1)Öğretim yılına hazırlık ödeneği nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu öğretim yılına hazırlık ödeneğini, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde, MilliEğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda yapılan ödeme, olarak tanımlamıştır.
2)Öğretim yılına hazırlık ödeneği kimlere ödenir?
Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarındaçalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları da dahil olmak üzere fiilen öğretmenlik yapanlara ödenir.
Bu yıl toplu sözleşmede yer verilen hüküm ile Diyanet İşleri Başkanlığında Kur'an kursu öğreticisi pozisyonlarında sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden fiilen öğreticilik yapanlara öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmesi kararlaştırılmıştır.
3)Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden kesinti yapılır mı?
Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden 657 sayılı Kanunda yer verilen hüküm gereğince, 2013 yılı itibariyle "binde 759" oranındaki damga vergisi hariç olmak üzere hiçbir kesinti yapılmaz.
4)Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne kadardır?
Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde belirlenen
2013
740 TL
2014
850 TL
2015
950 TL
5) Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne zaman ödenir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin “öğretim yılının başladığı ay içerisinde ödeneceğini” hükme bağlamıştır.
Ancak, muvazzaf askerlik hizmeti, aylıksız izin kullanımı, doğum izni, ilk defa göreve atanma gibi çeşitli nedenlerle öğretim yılının başladığı ay içinde görevinin başında olmayıp ta, öğretim yılı içinde görevine başlayanlar veya dönenler için ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda farklı görüşler olmuştur.
Maliye Bakanlığı tarafından bu konuda verilen görüşte, öğretim yılının başladığı ay içinde görevde olmayanlar için bu ödeneğin verilemeyeceği belirtirken, Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen 2003 tarihli kararda ise öğretim yılı içinde göreve başlayanların da bu ödeneği hakkettikleri şeklinde görüş belirtilmiştir.
Kurumlar arasındaki farklı görüşlere karşın bu konudaki son noktayı Danıştay 2. Dairesi (Esas No: 2012/7631,Karar No: 2012/5556) sayılı kararı ile koymuş bulunmaktadır. Danıştay 2. Dairesi verdiği kararda, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 32. maddesine göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek ders araç ve gereçleri ile şahsi ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak, böylece etkin ve verimli çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla bir eğitim-öğretim yılına mahsus olarak ödendiği anlaşılmakta olup; söz konusu ödeneğin idarece ödendiği eğitim-öğretim yılı başında, askerlik hizmetinin ifası, aylıksız izin kullanımı ya da henüz göreve atanmamış olmaları gibi çeşitli nedenlerle görevde bulunmadıklarından dolayı kendilerine öğretim yılına hazırlık ödenekleri ödenmeyenlerin, eğitim-öğretim yılı içinde göreve dönmeleri ya da başlamaları halinde; verecekleri eğitim hizmetini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için göreve döndükleri ya da başladıkları tarihten itibaren içinde bulunulan eğitim-öğretim yılının sonuna kadar her zaman ilgili öğretim yılına hazırlık ödeneğini isteyebileceklerinin kabulü gerekmektedir.” diyerek; bu ödeneğin öğretim yılı içinde göreve dönen veya başlayanlara da ödenebileceğini belirtmiştir.
Bütçe Kanunları ile getirilen düzenlemelerle, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında ödeme yapılması sağlanmıştır.
6)Emekli olan öğretmenlerden öğretim yılına hazırlık ödeneği geri alınır mı?
Öğretim yılının başında görevleri başında olan öğretmenlerin, bu tarihten sonra emekli olsalar dahi öğretim yılına hazırlık ödeneğinin geri alınmaması gerekmektedir.
Bu konuda Sayıştay 3. Dairesi tarafından verilen 07/07/1998 tarih ve 140 sayılı kararda, “Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, ödeme tarihinde görevleri başında olan öğretmenlere, bu tarihten sonra emekli olsalar dahi geri alınmamasında mevzuata aykırılık bulunmadığına” ifadeleri yer almaktadır.
2)Öğretim yılına hazırlık ödeneği kimlere ödenir?
Öğretim yılına hazırlık ödeneği, ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında
Bu yıl toplu sözleşmede yer verilen hüküm ile Diyanet İşleri Başkanlığında Kur'an kursu öğreticisi pozisyonlarında sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden fiilen öğreticilik yapanlara öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenmesi kararlaştırılmıştır.
3)Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden kesinti yapılır mı?
Öğretim yılına hazırlık ödeneğinden 657 sayılı Kanunda yer verilen hüküm gereğince, 2013 yılı itibariyle "binde 759" oranındaki damga vergisi hariç olmak üzere hiçbir kesinti yapılmaz.
4)Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne kadardır?
Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde belirlenen
2013
740 TL
2014
850 TL
2015
950 TL
5) Öğretim yılına hazırlık ödeneği ne zaman ödenir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin “öğretim yılının başladığı ay içerisinde ödeneceğini” hükme bağlamıştır.
Ancak, muvazzaf askerlik hizmeti, aylıksız izin kullanımı, doğum izni, ilk defa göreve atanma gibi çeşitli nedenlerle öğretim yılının başladığı ay içinde görevinin başında olmayıp ta, öğretim yılı içinde görevine başlayanlar veya dönenler için ödeme yapılıp yapılmayacağı konusunda farklı görüşler olmuştur.
Maliye Bakanlığı tarafından bu konuda verilen görüşte, öğretim yılının başladığı ay içinde görevde olmayanlar için bu ödeneğin verilemeyeceği belirtirken, Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen 2003 tarihli kararda ise öğretim yılı içinde göreve başlayanların da bu ödeneği hakkettikleri şeklinde görüş belirtilmiştir.
Kurumlar arasındaki farklı görüşlere karşın bu konudaki son noktayı Danıştay 2. Dairesi (Esas No: 2012/7631,Karar No: 2012/5556) sayılı kararı ile koymuş bulunmaktadır. Danıştay 2. Dairesi verdiği kararda, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun Ek 32. maddesine göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerin fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek ders araç ve gereçleri ile şahsi ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak, böylece etkin ve verimli çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla bir eğitim-öğretim yılına mahsus olarak ödendiği anlaşılmakta olup; söz konusu ödeneğin idarece ödendiği eğitim-öğretim yılı başında, askerlik hizmetinin ifası, aylıksız izin kullanımı ya da henüz göreve atanmamış olmaları gibi çeşitli nedenlerle görevde bulunmadıklarından dolayı kendilerine öğretim yılına hazırlık ödenekleri ödenmeyenlerin, eğitim-öğretim yılı içinde göreve dönmeleri ya da başlamaları halinde; verecekleri eğitim hizmetini etkin ve verimli bir şekilde yerine getirebilmeleri için göreve döndükleri ya da başladıkları tarihten itibaren içinde bulunulan eğitim-öğretim yılının sonuna kadar her zaman ilgili öğretim yılına hazırlık ödeneğini isteyebileceklerinin kabulü gerekmektedir.” diyerek; bu ödeneğin öğretim yılı içinde göreve dönen veya başlayanlara da ödenebileceğini belirtmiştir.
Bütçe Kanunları ile getirilen düzenlemelerle, öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75'i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında ödeme yapılması sağlanmıştır.
6)Emekli olan öğretmenlerden öğretim yılına hazırlık ödeneği geri alınır mı?
Öğretim yılının başında görevleri başında olan öğretmenlerin, bu tarihten sonra emekli olsalar dahi öğretim yılına hazırlık ödeneğinin geri alınmaması gerekmektedir.
Bu konuda Sayıştay 3. Dairesi tarafından verilen 07/07/1998 tarih ve 140 sayılı kararda, “Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin, ödeme tarihinde görevleri başında olan öğretmenlere, bu tarihten sonra emekli olsalar dahi geri alınmamasında mevzuata aykırılık bulunmadığına” ifadeleri yer almaktadır.
2014 AÖF sınavları ne zaman? 2014 AÖF sınava giriş yerleri açıklandı. 2014 AÖF sınav giriş belgesi. AÖF 2013-2014 bahar dönemi sınav tarihleri belirlendimi? Tüm ayrıntılarıyla gazetevatan.com'da
1.Dede Korkut Hikayeleri (İlköğretim İçin Uyarlama)
2.Mevlana’nın Mesnevisinden Seçme Hikayeler (İlköğretim Çocukları İçin Seçme…)
3.Karagöz ile Hacivat (İlköğretim İçin Seçme Hikayeler)
4.Vatan Yahut Silistre (Namık Kemal)
5.Ömer’in Çocukluğu (Muallim Naci)
6.Gulyabani (Hüseyin Rahmi Gürpınar)
7.Şermin (Tevfik Fikret)
8.Altın Işık (Ziya Gökalp)
9.Yalnız Efe (Ömer Seyrettin)
10. Çocuk Şiirleri (İbrahim Alaaddin Gövsa)
11. Hep O Şarkı (Yakup Kadri Karaosmanoğlu)
12. Peri Kızı ile Çoban Hikayesi (Orhan Seyfi Orhon)
13. Uluç Reis (Halikarnas Balıkçısı-Cevat Şakir Kabaağaçlı)
14. Damla Damla (Ruşen Eşref Ünaydın)
15. Bağrıyanık Ömer (Mahmut Yesari)
16. Domaniç Dağlarının Yolcusu (Şukufe Nihai)
17. Evvel Zaman İçinde (Eflatun Cem Güney)
18. Cumhuriyet Öncesi Yazarlardan Çocuklara Hikayeler (Mehmet Seyda)
19. Gururlu Peri (Mehmet Seyda)
20. Akın (Faruk Nafiz Çamlıbel)
21.Havaya Uçan At (Peyami Safa)
22.Benim Küçük Dostlarım (Halide Nusret Zorlutuna)
23.Sevdalı Bulut (Nazım Hikmet)
24.Kuklacı (Kemalettin Tuğcu)
25.Yer Altında Bir Şehir (Kemalettin Tuğcu)
26.Arif Nihat Asya’dan Seçme Şiirler (Arif Nihat Asya)
27.Sait Faik Abasıyanık’tan Seçme Hikayeler
28.Koçyiğit Köroğlu (Ahmet Kutsi Tecer)
29.Az Gittik Uz Gittik (Pertev Naili Boratav)
30.Aritmetik İyi Kuşlar Pekiyi (Cemal Süreya)
31.Çocuklara Şiirler (Vehbi Cem Aşkun)
32.87 Oğuz (Rakım Çalapala)
33.Yonca Kız (Kemal Bilbaşar)
34.Bitmeyen Gece (Mithat Enç)
35.Halime Kaptan (Rıfat Ilgaz)
36.Gümüş Kanat (Cahit Uçuk)
37.Vatan Toprağı (Mükerrem Kamil Su)
38.Barbaros Hayrettin Geliyor (Feridun Fazıl Tülbentçi)
39.Eşref Saati (Şevket Rado)
40.Nasreddin Hoca Hikayeleri (Orhan Veli)
41.İnci’nin Maceraları (Orhan Kemal)
42.Allı ile Fırfırı (Oğuz Tansel)
43.Tiryaki Sözleri (Cenap Şahabettin)
44.Keloğlan Masalları (Tahir Alangu)
45.Billur Köşk Masalları (Tahir Alangu)
46.Osmancık (Tarık Buğra)
47.Balım Kız Dalım Oğul (Ceyhun Atuf Kansu)
48.Falaka (Ahmet Rasim)
49.Bir Gemi Yelken Açtı (Ali Mümtaz Arolat)
50.Üç Minik Serçem (Necati Cumalı)
51.Memleket Şiirleri Antolojisi (Osman Atilla)
52.Ülkemin Efsaneleri (İbrahim Zeki Burdurlu)
53.Anılarda Öyküler (İbrahim Zeki Burdurlu)
54.Aldı Sözü Anadolu (Mehmet Önder)
55.Göl Çocukları (İbrahim Örs)
56.Miskinler Tekkesi (Reşat Nuri Güntekin)
57.Tanrı Misafiri (Reşat Nuri Güntekin)
58.Ötleğen Kuşu (Halil Karagöz)
59.Arılar Ordusu (Bekir Yıldız)
60.Yankılı Kayalar (Yılmaz Boyunağa)
61.Yürekdede ile Padişah (Cahit Zarifoğlu)
62.Serçe Kuş (Cahit Zarifoğlu)
63.Bir Küçük Osmancık Vardı (Hasan Nail Canat)
64. Tekerlemeler
65. Türkçede Deyimler
66. Türk Atasözlerinden Seçmeler
67. Türk Bilmecelerinden Seçmeler
68. Türk Ninnilerinden Seçmeler
69. Türkülerden Seçmeler
70.Türk Manilerinden Seçmeler
71. Küçük Prens (A. de Exupery)
72. Şeker PortakaIı (Jose Mauro de Vasconcelos)
73. 0liver Twist (Charles Dickens)
74. Alice Harikalar Ülkesinde (Lewis Carrol)
75. Gülliver’in Gezileri (Swift)
76. Define Adası (Robert Louis Stevenson)
77. Robin Hood (Howard Pyle)
78. Tom Sawyer (Mark Twain)
79. Ezop Masalları
80. Andersen Masalları I-II
81. Üç Silahşörler (Alexander Dumas)
82. La Fontaine’den Seçmeler (La Fontaine)
83. Pinokyo (Carlo Collodi)
84. 80 Günde Devr-i Alem (Jules Verne)
85. İnci (John Steinbeck)
86. Beyaz Yele (Rene Guillot)
87. Peter Pan (James Matthew Barrie)
88. Uçan Sınıf (Erich Kastner)
89. Yağmur Yağdıran Kedi (Marcel Ayme)
90. Ölümsüz Aile (Natalie Babbitt)
91. Yaşlı Adam ve Deniz (Ernest Hemingway)
92. Mutlu Prens (Oscar Wilde)
93. Şamatalı Köy (Astrid Lindgren)
94. Momo (Michael Ende)
95. Heidi (Johanna Styri)
96. İnsan Ne ile Yaşar (Leo Tolstoy)
97. Sol Ayağım (Christy Brown)
98. Hikayeler (Anton Çehov)
99. Değirmenimden Mektuplar (Alfonse Daudet)
100. Pollyanna (Elaanor Porter)
2. Kutadgu Bilig’den Seçmeler
3. Dede Korkut Hikayeleri
4. Yunus Emre Divanı’ndan Seçmeler
5. Mevlana-Mesnevi’den Seçmeler
6. Nasreddin Hoca Fıkralarından Seçmeler
7. Divan Şiirinden Seçmeler
8. Halk Şiirinden Seçmeler
9. Evliya Çelebi - Seyahatnamesi’nden Seçmeler
10. Kerem ile Aslı
11. Samipaşazade Sezai - Sergüzeşt
12. Halit Ziya Uşaklıgil - Mai ve Siyah
13. Hüseyin Rahmi Gürpınar - Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç
14. Ahmet Rasim - Şehir Mektupları
15. Ahmet Hikmet Müftüoğlu - Çağlayanlar
16. Ömer Seyfettin - Hikayelerden Seçmeler
17. Mehmet Akif Ersoy - Safahat
18. Ahmet Haşim - Bize Göre
19. Yahya Kemal Beyatlı - Eğil Dağlar
20. Yahya Kemal Beyatlı - Kendi Gök Kubbemiz
21. Abdulhak Şinasi Hisar - Boğaziçi Mektupları
22. Ruşen Eşref Ünaydın - Diyorlar ki
23. Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Kiralık Konak
24. Yakup Kadri Karaosmanoğlu - Yaban
25. Refik Halit Karay - Memleket Hikayeleri
26. Refik Halit Karay - Gurbet Hikayeleri
27. Halide Edib Adıvar - Sinekli Bakkal
28. Halide Edib Adıvar - Mor Salkımlı Ev
29. Reşat Nuri Güntekin - Anadolu Notları
30. Reşat Nuri Güntekin - Çalıkuşu
31. Falih Rıfkı Atay - Çankaya
32. Falih Rıfkı Atay - Zeytindağı
33. Faruk Nafız Çamlıbel - Han Duvarı
34. Nazım Hikmet - Memleketimden İnsan Manzaraları
35. Şevket Süreyya Aydemir - Suyu Arayan Adam
36. Memduh Şevket Esendal - Ayaşlı ile Kiracıları
37. Peyami Safa - Dokuzuncu Hariciye Koğuşu
38. Peyami Safa - Fatih - Harbiye
39. Nihad Sami Banarlı - Türkçe’nin Sırları
40. Ahmet Hamdi Tanpınar - Beş Şehir
41. Ahmet Hamdi Tanpınar - Sahnenin Dışındakiler
42. Samiha Ayverdi - İbrahim Efendi Konağı
43. Necip Fazıl Kısakürek - Çile
44. Sabahattin Ali - Kuyucaklı Yusuf
45. Ahmet Kutsi Tecer - Şiirler
46. Ahmet Muhip Dıranas - Şiirler
47. Aşık Veysel - Dostlar Beni Hatırlasın
48. Orhan Veli - Bütün Şiirleri
49. Cahit Sıtkı Tarancı -Otuzbeş Yaş (Bütün Şirleri)
50. Kemal Tahir - Esir Şehrin İnsanları
51. Orhan Kemal - Eskicinin Oğulları
52. Sait Faik Abasıyanık - Kayıp Aranıyor
53. Sait Faik Abasıyanık - Hikayelerinden Seçmeler
54. Halikarnas Balıkçısı - Aganta Burina Burinata
55. Kemal Bilbaşar - Cemo
56. Samim Kocagöz - Kalpaklılar
57. Tarık Buğra - Küçük Ağa
58. Necati Cumalı - Tütün Zamanı
59. Rıfat Ilgaz - Karartma Geceleri
60. Orhan Hançerlioğlu - 7. Gün
61. Fakir Baykurt - Kaplumbağalar
62. Faik Baysal - Drina’da Son Gün
63. Abbas Sayar - Yılkı Atı
64. Haldun Taner - Hikayelerinden Seçmeler
65. Oğuz Atay - Bir Bilim Adamının Romanı
66. Aziz Nesin - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
67. Sabahattin Kudret Aksal - Gazoz Ağacı
68. Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli
69. Cemil Meriç - -Bu Ülke
70. Ord. Prof. Dr. Ali Fuat Başgil - Gençlerle Başbaşa
71. Naki Tezel - Türk Masalları
72. Salah Birsel - Boğaziçi Şıngır Mıngır
73. Bahattin Özkişi - Sokakta
75. Eflatun - Devlet
76. Platon - Sokrates’ın Savunması
77. Sadi - Gülistan
78. Cervantes - Don Kişot
79. Balzac - Vadideki Zambak
80. Viktor Hugo - Sefiller
81. Goethe - Faust
82. Daniel Daefo - Robinson Crusoe
83. Dostoyevski - Suç ve Ceza
84. Gogol - Ölü Canlar
85. Turgenyev - Babalar ve Oğullar
86. Tolstoy - Savaş ve Barış
87. Gustav Flaubert - Madam Bovary
88. Charles Dickens - İki Şehrin Hikayesi
89. Knut Hamsun - Açlık
90. Jack London - Beyaz Diş
91. Rabindranath Tagore - Gora
92. Ernest Hemingway - Çanlar Kimin İçin Çalıyor
93. William Faulkner - Ses ve Öfke
94. İvo Andriç - Drina Köprüsü
95. Panait İstrati - Akdeniz
96. John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar
97. M Selimoviç - Derviş ve Ölüm
98. Cengiz Dağcı - Onlar da İnsandı
99. Cengiz Aytmatov - Beyaz Gemi
100. Cengiz Aytmatov - Gün Olur Asra Bedel (Gün Uzar Yüzyıl Olur)