BAŞARI PUANI HESAPLAMA

Lise mezuniyet puanı nedir?

Diğer bir adı da ortaöğretim bitirme notu olan lise mezuniyet puanı; öğrencilerin öğrenim görmüş oldukları ortaöğretim kurumlarındaki başarılarını 100 üzerinden bir puanla gösteren ve daha sonra üniversitelere yerleştirmede de kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Hesaplamasına esas olacak puandır.

Lise mezuniyet puanı nasıl hesaplanır?

Mezuniyet puanı; dokuz, on, on bir ve on ikinci sınıfların yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Mezuniyet puanı hesaplanırken bölme işlemi, virgülden sonra iki basamak yürütülür.

Hazırlık sınıfı puanım diploma puanımı etkiler mi?

Hazırlık sınıfında alınan puanlar mezuniyet puanının (diploma puanı) belirlenmesinde dikkate alınmaz.

Öğrencilerin yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Yurtdışından gelenlerin mezuniyet puanı nasıl hesaplanır?

Öğrenimlerinin bir kısmını yurtdışında yaparak yurda dönen öğrencilerin mezuniyet puanları; Ülkemizde öğrenim gördükleri yıllara ait yılsonu başarı puanlarıyla yurtdışında gördükleri derslerin yılsonu puanlarına, yurtdışında öğrenim gördükleri okullardan yılsonu başarı puanları sağlanamaması durumunda, ülkemizde öğrenim gördükleri öğretim yıllarına ait yılsonu başarı puanlarına göre belirlenir.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.


0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.