TEOG İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK,OGES' E NASIL ÇALIŞILMALI?






TEOG ve OGES şeklinde adlandırılan ve orta öğretime geçiş sınavı olarak özetleyeceğimiz ilkokul öğrencileri için maratonun ikinci koşusu başlıyor, TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak, TEOG sınavına nasıl hazırlanılır, TEOG soru türleri, TEOG ve OGES'e nasıl çalışılır, TEOG 1. dönem sonuçları bu haberde

TEOG ve OGES şeklinde adlandırılan ve orta öğretime geçiş sınavı olarak özetleyeceğimiz ilkokul öğrencileri için maratonun ikinci koşusu başlıyor, TEOG 2. dönem sınavı ne zaman yapılacak, TEOG sınavına nasıl hazırlanılır, TEOG soru türleri, TEOG ve OGES'e nasıl çalışılır, TEOG 1. dönem sonuçları bu haberdeTEOG 2.Dönem sınavı ne zaman yapılacak?TEOG 2.Dönem mazeret sınavı ne zaman yapılacak?, TEOG Nedir, temel eğitim öğretime geçiş sınıavı, merkezi ortak sınav sonuçları, teog 2. dönem sınavı ne zaman, teog mazeret sınavları ne zaman yapılacak? 
 TEOG SINAVLARI HAKKINDA BİLGİ ALACAĞINIZ LİNKLER
Sınavlar belirlenen tarihlerde 09:00-12:00 arasında yapılacaktır. Her ders için adaylar 20 soruluk test sınavlarına tabi tutulacaklar. Sınavlar için adaylara 40 dakika süre veriliyor. Her sınav arasında ise öğrencilerin dinlenmesi için 30 dakikalık süre verilecek.Sınavları kaçıranlar gerekli mazerete sahiplerse mazeret sınavına girebilecekler.  2013-2014 eğitim öğretim yılı 2. dönem merkezi ortak sınavları 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde, mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacaktır. 
 Ortak Sınavlar Ne Zaman Yapılacak?
Ortak sınavlar 28-29 Kasım ve 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacaktır. Bugünlerde sınav yapılan okullarda ve bu okullarla aynı bahçeyi kullanan okullarda eğitim öğretime ara verilecektir.
 2014 8. Sınıflar 2. Dönem Merkezi Sınav Tarihi 
 2014 TEOG Merkezi Ortak Sınavları 28 Nisan 2014 Perşembe ve 29 Nisan 2014 Cuma günü yapılacaktır. Günlere göre düzenlenecek sınavlar: 28 Nisan 2014 Perşembe günü: Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 29 Nisan 2014 Cuma günü: Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarından adaylar sınava girecekler.Adaylar 28-29 Nisan 2014 Tarihlerinde sınava girecekler. Sınavlar belirlenen tarihlerde 09:00-12:00 arasında yapılacaktır. Her ders için adaylar 20 soruluk test sınavlarına tabi tutulacaklar. Sınavlar için adaylara 40 dakika süre veriliyor. Her sınav arasında ise öğrencilerin dinlenmesi için 30 dakikalık süre verilecek.Sınavları kaçıranlar gerekli mazerete sahiplerse mazeret sınavına girebilecekler.  
2013-2014 eğitim öğretim yılı 2. dönem merkezi ortak sınavları 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde, mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacaktır. 
Sınavlar Kaç Oturumda Yapılacak?
Ortak sınavlar ilk gün oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden; ikinci gün oturumunda Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, TC. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinden olmak üzere 2 günde 6 sınav olacak şekilde yapılacaktır.
Yanlış Cevaplar Doğruları Götürecek mi?
Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir. Öğrencilerin hâlihazırda okullarında girmekte oldukları yazılılarda yanlış cevaplar doğru cevapları olumsuz etkilememektedir. Ortak sınavlar uygulanan yazılılardan farklı olmadığı için yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi değerlendirme açısından daha uygun görülmektedir. Bununla birlikte YDS gibi yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği derecelendirme sınavlarının istatistiklerine göre adayların rastgele doğru cevabı bularak başarılı olma ihtimalleri dikkate alınmayacak kadar düşüktür. Buna bağlı olarak yanlış cevapların doğru cevapları etkilemediği ortak sınavlarda da öğrencilerin rastgele bir yöntemle diğer öğrencilerin önüne geçmesi ve bu durumun bir adaletsizlik teşkil etmesi söz konusu değildir.  
TEOG Puanları Nasıl Hesaplanır?
Binlerce öğrenci liseye geçiş sınavı TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyor. 2 dönemde 2 ayrı sınav olarak uygulanacak olan TEOG sınavında adayların puanları tek puan türünde hesaplanacak.MEB , TEOG hesaplamalarında her soruyu eşit puanda tutacak. TEOG sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek bu da öğrencilerin yanlış cevaplarında puan düşmelerine neden olmayacak. TEOG Sınavı iki dönem de uygulanırken öğrencilere her iki dönemde de Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için 4 , T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için ise 2 katsayısı o dersşn puanıyla çarpılarak hesaplanacak.
 TEOG Puan Hesaplama
TEOG puanları 700 puan üzerinden değerlendirilecek. Ancak puanlama bu kadar ile sınırlı kalmayacak. TEOG'dan 700 üzerinden bir puan alan öğrencinin , 6,7,8. sınıf not ortlamaları ve 8. sınıf ağırlıklı not ortalaması alınacak bu puanın üzerinde TEOG puanında eklenmesiyle beraber ortak puan hesaplanacak ve 500 puan üzerinden bir puan belirlenecek.
 Ortak sınavların yapılacağı günlerin zorlu hava koşullarına denk gelmesi halinde ne yapılacak?
Akademik takvim belirlenirken sınav dönemlerinin mümkün olduğunca ağır kış şartları yaşanan dönemlere denk gelmemesi üzerinde durulmuştur. Buna rağmen okulların hava koşulları nedeniyle tatil olması durumunda ortak sınavların başka bir tarihte uygulanması planlanmaktadır. Bunun haricindeki durumlarda öğrenciler ortak sınavlara zaten kendi okullarında gireceğinden zorlu hava koşulları sınava katılımları en az derecede etkileyecektir. Bununla birlikte öğrenciler zorlu hava koşulları nedeniyle ortak sınavlara giremezse bu öğrencilere Bakanlığın belirlediği takvime göre telafi imkânı sağlanacaktır. Okulların fiziki durumlarının yeterli olmadığı hallerde öğrenciler kendi okullarında sınava nasıl girecekler? Bakanlığımızın öncelikli hedeflerinden biri de derslik açığının kapatılmasıdır. Orta ve uzun vadede bu problemin çözüleceği öngörülmekle birlikte kısa vadede ortaya çıkabilecek problemler de il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince belirlenecek ek sınav bina ve salonları sayesinde çözülecektir.
Sayın ziyaretçi biliyor musunuz? Bu yazı sizden önce counter kişi tarafından okundu.


0 yorum

LÜTFEN YORUMLARINIZI YAZINIZ

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Blogger tarafından desteklenmektedir.